Timmerhus

Ett timmerhus kan vara allt från en grovtimrad lada till ett korsvirkeshus eller ett något modernare hus med klädsel av brädor. Korsvirket var ett byggnadssätt som användes där det var ont om trä, till exempel den Skånska slätten, men tekniken återfinns på många platser.

 Takläggning      Snickerier      Timmerarbeten      Takläggning      Snickerier      Timmerarbeten      Takläggning      Snickerier      Timmerarbeten     Takläggning      Snickerier      Timmerarbeten

Ett timmerhus kan vara allt från en grovtimrad lada till ett korsvirkeshus eller ett något modernare hus med klädsel av brädor. Så länge det finns olika bitar av trä som är ihopsatta med varandra så kan man kalla det för ett timmerhus. Men ofta tänker man på ett hus helt byggt av hoptimrat trä. Förr var det vanligt att först timra ihop huset, låta det stå ett tag för att därefter finjustera och flytta in. Vi väljer, om det är möjligt, att göra på ett liknande sätt. Vi bygger huset i en snickerilokal för att därefter märka och plocka ner stommen. Sen transporterar vi de olika delarna till den plats där huset ska ligga och sätter upp det där.

KONTAKT

Korsvirket var ett byggnadssätt som användes där det var ont om trä, till exempel den Skånska slätten, men tekniken återfinns på många platser.

Vi gör både reparationer på äldre korsvirkesstommar och nykonstruktioner. Ofta arbetar vi med ek, ett träslag som kan hålla i hundratals år. Eken återfinns i många konstruktioner, allt från skepp till små och stora byggnadsverk.

KONTAKT
Client

You guys rock! Bra jobbat, jag kommer definitivt att beställa igen! Jag klappar inte alltid, men när jag gör det är det på grund av takservering. Deepson - Stockholm

Andra tjänster